Feminist?-javissst!Är du feminist?
Är du nyfiken på vad begreppet feminism innebär?
  
Vi i Ung Vänster/Jönköping anordnar en feminismkväll på Nyfiket torsdagen den 23:e Juli. Självklart är alla välkommna, oavsett kön, läggning eller politisk åskådning! Tanken är att ge tjejer lite extra plats, så därför kommer det enbart att vara tjejer som uppträder och ställer ut tavlor. Det kommer att finnas fika att köpa under hela kvällen samt tid för att träffa nya människor och diskutera bland annat feminism. Det bjuds på föreläsning, musik och poesi och innan kvällen är slut kommer begreppet "feminism" att vara glasklart!


Ung vänster är ett feministiskt parti, och det innebär att vi aktivt vill bekämpa det kvinnoförtryck som existerar i det manschauvinistiska samhälle vi lever i. Det innebär att vi ser män och kvinnor som likar, som människor, inte som kön. Feminismens idéer går alltså inte ut på att kvinnan ska stå över mannen, som är ett vanligt missförstånd

Ett annat vanligt missförstånd är att det bara är kvinnor som kan vara feminister, detta är alltså fel. Feminism står för jämnställdhet och alla männsikors lika värde, rättigheter. och skyldigheter så självklart kan även män vilja kämpa för detta.

Att vara feminist innbär även att inse att vi lever i ett mansdominerande samhälle, och därmed vilja göra något åt det. Det innebär även att vilja motarbeta det destruktiva kvinnoideal som växer fram i allt för snabb takt genom media, porr och prostitution.

Vi är för rätten till fri abort, då vi anser att kvinnan själv har makten över sin kropp samt att vi vill se större satsning på kvnno- och tjejjourer runt om i landet.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0